Si të merreni me lajmet e luftës?

Nëse jeni zgjuar, keni parë lajmet dhe jeni ndjerë gjithnjë e më i shqetësuar për luftën në Ukrainë, nuk jeni vetëm. Pas një pandemie dyvjeçare, ekspertët pajtohen se ndjenja e mbingarkesës është normale.

Derisa është e drejtë të mendosh para së gjithash për ndikimin tek ata që janë në konflikt, është gjithashtu krejtësisht normale të ndihesh i mërzitur nga larg nga ajo që po shohim në Ukrainë, tha Alex Bushill, nga shoqata bamirëse e shëndetit mendor Mind.

“Është shumë e natyrshme të shqetësohesh nga ajo që po shohim, nuk do të ishe njeri nëse nuk do ta kishe bërë”, tha ai, shkruan BBC, përcjell rtv21.tv

Kjo nuk çon gjithmonë në ankth, por NHS dhe Anxiety UK bien dakord për disa mënyra kryesore për ta shmangur atë: hani mirë, dilni jashtë, lidhuni virtualisht me njerëzit, pushoni.

Të gjitha këto janë këshilla mjaft themelore, por kur jeni të stresuar, mund të jetë e vështirë për t’i bërë vazhdimisht./21Media

Back to top button