Demokracia në Veprim ka publikuar rezultatet preliminare. Në bazë të rezultateve të tyre, Lëvizja Vetëvendosje prinë me 48.95% të votave, pasuar nga PDK 16.93%, LDK radhitet e treta me 13.34% pasuar nga AAK me 7.45%, Lista Serbska sipas rezultuateve të DnV ka marrë 4.64% Nisma nuk ka arritur qe të kalojë pragun me 2.5%.

Në numërimin e DnV nuk janë përshirë votat me kusht, dhe ato nga diaspora.

DnV ka bërë të ditur se rezultatet preliminare do t’i publikojë të martën, ndërsa kanë thënë se konfeidenca e këtyre rezltateve është 95%./21Media