Situatë e qetë gjatë natës në veri

1 min read

Situata e përgjithshme gjatë natës në kufirin Jarinje dhe Bërnjak ka kaluar qetë dhe pa ndonjë incident.

Numër i vogël i protestuesve serbë ka qëndruar gjatë natës ne këto zona, ndërsa kamionët dhe automjetet e ndryshme të tyre po vazhdojnë të mbajnë të bllokuara rrugët për ne pikat kufitare Jarinje dhe Bërnjak në kufirin Kosovë-Serbi.

Ata po kundërshtojnë kështu vendosjen e reciprocitetit nga Kosova për targat e veturave të Serbisë.

Qytetarët, të cilët vijnë nga Serbia me autobusë në territorin e Kosovës përmes pikave kufitare Jarinje dhe Bërnjak, mund të hyjnë vetëm këmbë dhe kështu të vazhdojnë rrugën rreth një kilometër për shkak të barrikadave, më pastaj i presin autobusët tjerë, të cilët i transportojnë nëpër destinacionet e tyre në veri.

Pjesëtarë të policisë së Kosovës janë duke qëndruar pothuajse gjithandej zonës së kufirit të Jarinjes dhe Bërnjakut dhe po mbajnë situatën nën kontroll.