Sunak: 24 orët e ardhshme janë kritike për nxjerrjen e britanikëve nga Sudani

Kryeministri Rishi Sunak tha se “24 orët e ardhshme janë absolutisht kritike” në evakuimin e shtetasve britanikë nga Sudani.

Duke folur në qendrën e krizës të zyrës së jashtme të Mbretërisë së Bashkuar në qendër të Londrës, ai falënderoi nëpunësit civilë që punojnë për të nxjerrë njerëzit jashtë dhe tha se “përpjekjet e tyre po ndihmojnë  me të vërtetë, duke bërë një ndryshim të madh”.

Ministri i Afrikës, Andrew Mitchell, i cili takoi Sunak në qendrën e krizës së bashku me Sekretarin e Jashtëm James Cleverly, i tha kryeministrit se 200 njerëz po punonin në përpjekjet e nxjerrjes ditë e natë./21Media

Back to top button