Tahiri: Draft-statuti i Asociacionit është dështimi më i madh i kësaj qeverie

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka mbajtur një konferencë për media, të fundit për këtë vit, në të cilën ai foli përmendi disa prej pikave kyçe që shënuan vitin 203.

Ai tha se Qeveria e Kosovës ka dështuar në disa sektorë, siç janë ai i arsimit, i shëndetësisë si dhe në fushën e diplomacisë.

Tahiri përmendi rezultatet e testit PISA, për të cilët tha se kanë qenë më të dobëtit ndonjëherë, dhe se këto rezultate paraqesin logjikën e qeverisë në forcimin e arsimit në vend.

Shefi i deputetëve të AAK-së foli edhe për Ligjin e Pagave, për të cilin tha se ka zvogëluar pagën për disa kategori, e për disa të tjerë ka rritur pagën prej vetëm 10 deri 20 euro.

Tahiri shtoi se zyrtarët publikë të Kosovës kanë sistemin më të ultë të pagave në Ballkan, teksa shtoi se Qeveria e Kosovës i kë varfëruar këta zyrtarë publikë.

Deputeti i AAK-së përmendi edhe draft-statutin e Asociacionit për të cilin tha se është dështimi më i madh i kësaj qeverie, teksa shtoi se kryeministri Kurti e ka sfiduar seriozisht sistemin qeverisës së Kosovës.

Ai u shpreh i bindur se Gjykata Kushtetuese do t’i korrigjojë këto gabime.

Back to top button