Taika Waititi së shpejti me filmin e ri “Next Goal Wins”

“Next Goal Wins” titullohet filmi i ri të cilin e realizoi regjisori Taka Waititi.
Në këtë film me rol paraqitet aktori Michael Fassbender.
Ky film bazohet në ngjarje të vërtetë. Ai paraqet një ekip futbollistik me trajnerin Thomas Rongen në vitin 2001. Rolin e tij e luan Fassbender.
Ai bëhet trajner i tyre me qëllim që të kthejnë famën pas humbjes nga Australia me 31 me zero.
Waititi në një intervistë për Entertaintment Weekly, këtë projekt filmik e ka krahasuar me filmin e vitit 1993 “Cool Runnings”.
Ai e ka quajtur filmin “tregimi për ekipin më të keq futbollistik në botë”.
Sipas tij, filmi ka të bëj me një ekip futbollistik i cili përjeton humbjen më të madhe në lojë ndërkombëtare kundër Australisë, që do të thotë se Australianët kanë shënuar nga një golë në çdo katër minuta.
Waititi ka thënë se pëlqen tregimet që janë për të dobët, dhe shumica e filmave të tij janë për njerëz të lënë paksa anash.
Ai ka thënë se filmi bazohet në ngjarje të vërtetë, dhe ka të gjitha elementet që kanë të gjithë filmat e mirë dedikuar sporteve.
Ndërkaq sa i përket inspirimit për realizim të tij, Waititi ka thënë se është inspiruar kur ka parë dokumentarin e vitit 2014, me po këtë titull.
Filmi “Next Goal Wins” do të shfaqet në kinema në prill të vitit të ardhshëm./21Media

Back to top button