Për shkak të valës së akullit që goditi Teksasin fundjavën e kaluar, industria e naftës u godit, kështu që rafineritë u mbyllën dhe shpërndarësit e gazit u detyruan të vendosnin kufizime.

Për shkak të temperaturave shumë të ulëta, kompania e shpërndarjes së energjisë elektrike në Teksas prezantoi kufizime dhe ndërprerje të energjisë, dhe presidenti i SHBA, Joseph Biden, sot shpalli një gjendje të jashtëzakonshme dhe miratoi ndihmën federale për Teksasin.

Industria e naftës në Teksas prodhon rreth 4.6 milionë fuçi naftë në ditë, dhe Teksasi gjithashtu ka disa nga rafineritë më të mëdha në Shtetet e Bashkuara, raporton Reuters.

Për shkak të valës së motit të ftohtë, shpërndarja e energjisë në shumicën e SHBA-së është në ngecje.