Tërheqja e Rusisë nga Kherson ndryshon pamjen strategjike

Ukrainasit janë ende duke festuar tërheqjen e Rusisë nga Kherson. Ata kanë kthyer një nga disfatat më të rënda që pësuan në javët e para të luftës. Po aq e rëndësishme, ata besojnë se kanë bërë një hap gjigant drejt fitores përfundimtare.

Kur partitë e fitores mbarojnë, lufta vazhdon dhe ka një pamje strategjike të ndryshuar, tranmseton rtv21.tv

Tërheqja e Rusisë ishte më e shpejtë dhe më e plotë se sa pritej. Tërheqja mbi lumin Dnipro në pozicione të përgatitura ka stabilizuar frontin në këtë pjesë të vendit.

Duke pranuar Kherson, Rusia ka ruajtur jetën e ushtarëve që mund të kishin vdekur duke luftuar në një betejë që nuk mund ta fitonin.

Së bashku me pajisjet e tyre, ato tani mund të vendosen diku tjetër në vend.

Kjo është arsyeja pse Ukraina do të vazhdojë ta shtyjë NATO-n për më shumë armë dhe më të mira për betejat e ardhshme këtë dimër./21Media

Artikuj të ngjashëm

Shikoni Gjithashtu
Close
Back to top button
close button