Thaçi tha se forcat e armatosura të Kosovës do të formohen gjatë këtij viti

Thaçi tha se forcat e armatosura të Kosovës do të formohen gjatë këtij viti

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi ka ripërsëritur se Kosova do të bëhet me ushtri këtë vit. Thotë se askush brenda apo jashtë vendit nuk mund ta ndalojë këtë proces.

“Forcat e armatosura të Kosovës do të formohen gjatë këtij viti, në një proces të koordinuar me NATO’n dhe partnerët e tjerë ndërkombëtarë. Do të jetë një forcë e standardeve të NATO’s. Një forcë multietnike. Do të jetë ushtri e mirëfilltë e një vendi të pavarur dhe sovran. Do të punojmë edhe në kampanjën që kemi filluar për përfshirjen e të gjitha komuniteteve në këtë ushtri të ardhshme të Kosovës si parakusht për partneritet dhe anëtarësim në NATO dhe theksoj se Forcat e Armatosura të Kosovës do të themelohen gjatë këtij viti dhe askush nuk do të mund ta pengojë qoftë ndonjë faktor brenda apo nga faktorët jashtë Kosovës. Askush nuk e ka të drejtën e vetos. Ky është vullneti i qytetarëve të Kosovës. Është vendimi i institucioneve të Kosovës për themelimin e Forcave të Armatosura të Kosovës”, tha Thaçi për televizionin publik.