“Threads” tejkalon 175 milionë përdorues pas një viti nga lansimi i tij

Platforma ‘microblogging’ Threads, e zhvilluar nga Meta, ka festuar se tashmë ka më shumë se 175 milionë përdorues aktivë në muaj , një shifër që është arritur vetëm një vit pas lançimit të këtij aplikacioni në vende si Shtetet e Bashkuara dhe muaj më vonë mbërriti në Evropë.

Threads – është një rrjet social i krijuar për të shkëmbyer ide, opinione dhe kreativitet bazuar në botime me tekst të shkurtër, domethënë ofron një format shumë të ngjashëm me atë të X (dikur Twitter) . Prandaj, kur lindi u konsiderua si një alternativë ndaj këtij tjetri.

Aplikacioni, i cili lidhet me Instagramin edhe pse funksionon plotësisht i pavarur prej tij, fillimisht u implementua në Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera të botës , me një version për pajisjet me sistemin operativ iOS dhe një tjetër për Android, përcjell portali rtv21.tv

Mbërriti në Bashkimin Evropian në dhjetor, ku u desh pak kohë për t’u ulur, sepse Meta hasi në “komplekse” kur ishte fjala për respektimin e rregulloreve të privatësisë të Ligjit për Tregjet Dixhitale dhe Ligjit për Shërbimet Dixhitale.

Në kohën e publikimit, Threads kishte aftësi shumë të ngjashme me konkurrentin e tij, me postime me tekst deri në 500 karaktere dhe aftësinë për të ndarë lidhje, foto dhe video deri në pesë minuta. Që nga fillimi i tij, është gjithashtu i mundur ripublikimi i këtyre ‘postimeve’, si dhe shtypja e butonit ‘Pëlqe’ për të treguar miratimin për atë që po shikohet.

Në muajt në vijim, ka testuar opsione të tilla si ruajtja e publikimeve të preferuara, ruajtja e drafteve të tyre ose opsioni i nxjerrjes së fotove nga ‘aplikacioni’ , filtrat e kërkimit për të marrë rezultate më të fundit në kohë reale ose dërgimi i mesazheve direkte (DM).

Meta ka implementuar edhe funksione të tjera në platformën e saj, si aplikacioni desktop Threads për kompjuterët Windows dhe të ashtuquajturat trend tema , të cilat ju mundësojnë të njihni temat më të njohura në kohë reale, ndër të tjera.

Shtesa e fundit në ekosistemin e platformës sociale të Metës njoftoi një ditë pas disponueshmërisë se kishte arritur në 30 milionë regjistrime . Vetëm pak ditë më vonë, ajo madje tha se kishte arritur në 100 milionë përdorues. Ishte atëherë që ai gjithashtu komentoi se qëllimi i tij nuk ishte të zëvendësonte Twitter-in, por përkundrazi të “krijonte një hapësirë publike për komunitetet në Instagram që nuk e përqafuan kurrë” këtë rrjet tjetër social.

Tashmë në shkurt të këtij viti CEO i Meta Mark Zuckerberg, komentoi se kishte 130 milionë përdorues aktivë në muaj, kohë në të cilën tha se rrjeti i ‘microblogging’ po rritej vazhdimisht, gjë që është treguar në shifrat më aktuale, pasi ai ka avancuar.

Menaxheri ka ndarë përmes profilit të tij në rrjetin social se Threads tani ka më shumë se 175 milionë përdorues aktivë në muaj. “Çfarë viti”, tha Zuckerberg në këtë publikim, pa dhënë më shumë detaje për arritjet nga aplikacioni në këto muaj./21Media

Back to top button