UNICEF-i, me përkrahjen e Qeverisë së Luksemburgut, sot i dhuroi Ministrisë së Shëndetësisë një donacion prej 7.6 ton (1,160.000 copë) PMP shtesë. Nga kjo shumë e furnizimeve, 10% do të dërgohen në Qendrat Shëndetësore të Graçanicës dhe Mitrovicës së Veriut.

Sipas njoftimit të UNICEF, grupi i katërt përmban: 2,000 kostume mbrojtëse me mbulim të tërësishëm, 600,000 dorëza HE*, 3,000 mburoja të fytyrës, rezistente ndaj mjegullimit; 200,000 kapela klinike; 155,000 maska FFP2/N95 dhe 200,000 maska klinike.

“UNICEF-i do të vazhdojë t’i mbështesë veprimet parandaluese në komunitete për ta mbrojtur shëndetin e fëmijëve dhe prindërve e kujdestarëve të tyre. Me këto furnizime, programi i vizitave në shtëpi dhe punëtorët shëndetësorë të mbështetur nga UNICEF-i, do të ndjehen të sigurt për të realizuar vizita në shtëpi, për t’i përkrahur gratë shtatzëna dhe gjidhënëse si dhe fëmijët në tërë Kosovën.”, thuhet në njoftim.

Me këtë rast, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka falenderuar Qeverinë e Luksemburgut për donacionin e ofruar përmes UNICEF-it.

Ndërkohë që e ngarkuara me punë e Qeverisë së Luksemburgut në Kosovë, Natacha Gomes tha se “Luksemburgu është mirënjohës ndaj UNICEF-it për koordinimin e përpjekjeve të përbashkëta dhe sjelljen e PPE-ve të nevojshme në Kosovë! Luksemburgu vazhdon të mbështesë Kosovën në këto periudha të vështira dhe ne jemi të lumtur që mund të mbështetemi te partnerët tanë për këtë. PPE-të janë një pjesë thelbësore në luftimin dhe parandalimin e COVID-19 dhe ne përsëri i inkurajojmë të gjithë të respektojnë masat mbrojtëse në vend.

Gjatë javëve të ardhshme, në konsultim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe OBSH-në, UNICEF-i do të sjellë pajisje shtesë të mbrojtjes personale (PMP) për punëtorët shëndetësor në vijë të frontit.

UNICEF bën thirrje të vazhdueshme të merren tre masat e thjeshta për t’i zvogëluar mundësitë e infektimit apo përhapjes së COVID-19:

  • Mbani maskën në hapësirat publike.
  • Mbani distancë prej së paku 1.5 metrash mes jush dhe të tjerëve.
  • Pastroni duart mirë dhe rregullisht me sapun dhe ujë./21Media