Ursula von der Leyen: Pandemia është një mundësi për një ekonomi ndryshe

“Ne mund ta bëjmë shoqërinë tonë dhe planetin tonë më të shëndetshëm”

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, deklaroi sot se pandemia e koronavirusit duhet të përdoret si një nxitje për të vazhduar në luftën kundër ndryshimeve klimatike.

Ajo në një video-mesazh theksoi se pas krizës me koronavirus nuk duhet të kthehet në zakonet e vjetra dhe se duhet të insistojë në Planin e Gjelbër Evropian, një strategji për zhvillimin e qëndrueshëm mjedisor të ekonomisë dhe shoqërisë.

“Duke përdorur Planin e Gjelbër Evropian si një busull, ne mund ta kthejmë këtë krizë pandemike në një mundësi për një ekonomi ndryshe, duke e bërë atë më elastike duke u lënë fëmijëve tanë një vend më të mirë për të jetuar. Tani që po kthehemi ngadalë në punë dhe investojmë miliarda euro për të filluar ekonominë, duhet të shmangim kthimin në zakone të vjetra. Ne mund ta bëjmë shoqërinë tonë dhe planetin tonë më të shëndetshëm duke investuar në energji të rinovueshme, duke drejtuar makina më të pastra, duke rinovuar shtëpitë kështu që ato janë më efikase të energjisë”, tha Ursula von der Leyen.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button