Ushtarët rusë plaçkitin vegla dhe pajisje shtëpiake në Ukrainë

Në disa vendbanime të pushtuara përkohësisht në rajonin Kherson të Ukrainës, ushtarët rusë po plaçkitin vegla dhe pajisje shtëpiake, e pastaj po përpiqen t’u shesin civilëve në vendbanime të tjera.

Kështu thuhet në një njoftim të Ushtrisë së Ukrainës, ku theksohet se Rusia vazhdon të pësojë humbje.

“11 marsi shënoi mbërritjen e rreth 30 trupave të pushtuesve të vdekur në morgun lokal Enerhodar. Në të njëjtën kohë, udhëheqja ushtarake ruse po merr masa për të rikuperuar humbjet në ushtrinë e saj. Vihet re motivimi i ulët dhe mosgatishmëria e përbërjes personale të armikut për të marrë pjesë në luftime”, thuhet në njoftim.

Aty theksohet se përpjekjet kryesore të Rusisë përqendrohen në kryerjen e veprimeve sulmuese në drejtimet Limansky, Bakhmutsky, Avdiivsky, Maryinsky dhe Shakhtar.

“Federata Ruse vazhdon të përdorë taktika terroriste, duke kryer granatimet pa dallim të vendbanimeve, duke shkelur rëndë standardet e së Drejtës Ndërkombëtare Humanitare. Gjatë kësaj dite, kundërshtari filloi një sulm me raketa në objektin e infrastrukturës civile të qytetit të rajonit Sloviansk Donetsk. Gjithashtu, armiku shkaktoi 4 goditje aviacioni dhe kreu rreth 20 granatime nga sistemet reaktivë të zjarrit valion. Niveli i kërcënimit raketor në të gjithë Ukrainën mbetet i lartë”, thuhet në njoftim.

Back to top button