Viti i ri shkollor do të nis në dy faza. Faza e parë më 14 shtator dhe faza II më 21 shtator.

Sipas Ministrisë së Arsimit këtë herë të gjitha shkollat në të gjitha komunat e Kosovë janë gati. Por, drejtorët e shkollave dhe mësimdhënësit kanë shqetësimet e tyre, në veçanti ato shkolla që kanë numër të stërngarkuar nxënësish dhe me objekte të vjetra shkollore./21Media