Vjet mbi 1100 kosovarë kërkuan trajtim jashtë vendit

Mbi 1 mijë e 100 pacientë kosovarë gjatë vitit të kaluar u detyruan të kërkojnë mbështetje financiare nga shteti për trajtim mjekësor jashtë vendit. Nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës thonë se nuk kanë arritur t’i sigurojnë të gjitha shërbimet, mirëpo janë duke investuar që kjo të ndryshojë në te ardhmen, derisa Shoqata për të Drejtat e Pacientëve e sheh shqetësues shërimin e qytetarëve jashtë Kosovës./21Media

Back to top button