Kandidatët për të cilët u vlerësua që kanë probleme me ligjin do të mund të kandidojnë në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Një dokument i Zyrës për Regjistrimin dhe Certifikimin e Partive Politike, të cilin e ka shpërndarë Adnan Rrustemi nga VV, rekomandon certifikimin e të gjithë kandidatëve.

“Sot KQZ-ja e ka përpara rekomandimin për të certifikuar kandidatët. Çfarëdo veprimi tjetër do të ishte antikushtetues dhe krejtësisht politik për të luftuar një subjekt politik siç është Lëvizja.”, ka shkruar ai në facebook.