Yllka Gashi, Presidente e jurisë në “Art Without Limit International Film Festival” 2021

2 min read

Duke filluar nga 1-3 dhjetor, “Art Without Limit International Film Festival” do mbajë edicionin e dytë në Kino Armata dhe në Teatrin Kombëtar në Prishtinë!

AWLIFF është organizuar nga një grup i grave artiste dhe NGO “Art Without Limit” me drejtoreshë ekzekutive, Ganimete Sava, ndërsa drejtor Artistik regjisori, Burim Haliti dhe drejtor i programit, Michael Stoeger!

Shumë filma nga 80 vende të botës kanë aplikuar për të qenë pjesë e programit të festivalit, selektorët e festivalit kan përzgjedhur 50 nga ta për tu shfaqur në edicionin e dytë në konkurencë zyrtare.

Me datën 01 dhjetor në ora 18:00 do të bëhet hapja zyrtare e Festivalit në Kino Armata në Prishtinë me premierën vendore të dokumentarit të shkurtër “Light Sparks” ndërsa me datën 2 dhjetor, gjatë tërë ditës do të shfaqen filmat konkurues në Kino Armata në Prishtinë, ndërsa me datën 03 dhjetor në orën 18:00 do të bëhet ceremonia e ndarjes së çmimeve në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Data 3 Dhjetor po ashtu shenohet si Ditë Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara!

Këtë edicion, Festivali do të përbëhet nga 3 juri të ndryshme;

Juria kryesore e festivalit të cilët janë;

Yllka Gashi – Aktore (Presidente e jurisë)

Cristiano Palozzi – Drejtor i Genova Film Festival, Itali

Agron Domi – Drejtor i Tirana International Film Festival (I kualifikuar në Academy Aëards)

Donna Russo – Aktore dhe balerinë (person me aftësi të kufizuar) nga Amerika

Rolf Killius – Regjisor, Producent dhe muzicient nga Anglia

Lou Figueroa – Aktor, dhe activist për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar nga Amerika

Juria e mediave;

Edona Binaku – Gazetare dhe autore & prezantuese e emisionit

Blerina Rracaj – Gazetare e Kulturës

Edona Demiqi Haxhiu – Gazetare, moderatore

Lumira Kelmendi – Gazetare e Kulturës, ass redaktore

Genitanë Morina – Gazetare, moderatore

Dhe Juria e Organizatave të aftësisë së kufizuar në Kosovë;

Afrim Maliqi – Drejtor i Handikos

Sebahate Beqiri – Drejtoreshë e Doën Syndrome Kosova

Arif Daka – Shoqata Autizmi

Daut Tishuki – Drejtor i Shoqata e të verbërve të Kosovës

Armend Ademi – Shoqata e të shurdhërve të Kosovës

Naser Shillova – Kulbi deshira

Do të ndahen 12 ҫmime nga të gjitha juritë;

Çmimet nga juria kryesore;

1) Filmi më i mirë Artistik

2) Filmi më i mirë Dokumentar

3) Filmi më i mirë Animacion

4) Skenari më i mirë

5) Regjia më e mirë

6) Kamera më e mire

7) Storia më e mire e cila tregon fuqizimin e gruas

Çmimi i jurisë së mediave

8) Storia më e mirë në film

Çmimi nga Organizatat e aftësisë së kufizuar;

9) Storia më e mirë për të drejtat e përsonave me aftësi të kufizuar

10) Çmimi special

11) Çmimi i publikut

12) Çmimi Art Without Limit./21Media