Zelensky: Akti më i pacipë terrorist në historinë evropiane

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky e ka quajtur sulmin me raketa në një qendër tregtare në qytetin qendror të Kremenchuk, një nga “aktet terroriste më të pacipë në historinë evropiane”.

Në fjalimin e tij të natës video ai thotë se ishte “një sulm i llogaritur rus” në një vend me gra dhe fëmijë brenda.

Të paktën 13 persona u vranë në sulm, por Zelensky thotë se ende nuk është e mundur të përcaktohet numri i viktimave, pasi operacioni i shpëtimit vazhdon.

“Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se humbjet mund të jenë të konsiderueshme,” tha ai.

Më herët, Zelensky tha se më shumë se 1000 njerëz ishin në ndërtesë kur u godit./21Media

Back to top button