Zjarret në Greqi, turistët po kthehen në vendet e tyre

Evakuimet po vazhdojnë ndërsa zjarret përfshijnë ishullin grek të Rodosit.

Turistët u detyruan të largoheshin nga hotelet dhe të flinin jashtë pasi zjarret u përhapën drejt vendpushimeve në bregun lindor

Greqia thotë se ka nisur shpëtimin më të madh të këtij lloji në përgjigje të emergjencës së zjarreve, dhe Korfuzi dhe Evia gjithashtu kanë lëshuar urdhra evakuimi

Një valë e nxehtë evropiane ka ndihmuar në krijimin e kushteve të thata që lejojnë zjarret të përhapen në Greqi – dhe valët e të nxehtit po bëhen më të nxehta, më të gjata dhe më të shpeshta për shkak të ndryshimeve klimatike.

Temperaturat në të gjithë Greqinë janë ende 5 -7 gradë Celsius më të larta se zakonisht./21Media

Back to top button