8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni që jeni

Zakonet që konsiderohen të këqija, si kafshimi i thonjve, ankesa me respekt dhe përtypja e çamçakëzit, janë në fakt shenja që ju jeni më të zgjuar se të tjerët. Sigurisht, nuk ka vetëm një lloj inteligjence, pasi inteligjenca sociale dhe emocionale janë gjithashtu të rëndësishme.

Duket se ka disa tipare që ndajnë njerëzit shumë inteligjentë, të cilat i dallojnë nga të tjerët.

Ankoheni me respekt

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Të folurit me respekt kur vëreni se diçka nuk është në rregull, qoftë në vendin e punës apo jashtë e rreth e rrotull, është një shenjë e inteligjencës emocionale. Derisa mund të duket se ju thjesht kënaqeni duke u ankuar, në fakt tregon se jeni të vetëdijshëm dhe të ndërgjegjshëm për mjedisin tuaj. Ju e kuptoni ndikimin që gjërat negative mund të kenë te njerëzit e tjerë dhe jo vetëm te vetja, duke ju bërë të ndiheni sikur keni nevojë të bëni një ankesë.

Flisni me veten

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Shkencëtarët besojnë se ka përfitime të mëdha për të dëgjuar veten duke folur. Të dëgjosh veten të thuash diçka ka një ndikim të ndryshëm në trurin tënd sesa ta lexosh ose ta mendosh atë. Në fakt ka qenë e lidhur me të qenit më i përulur, të përballesh më mirë emocionalisht. Kjo, nga ana tjetër, tregon një inteligjencë më të lartë emocionale, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

Keni vetëkontroll të mirë

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Të jesh në gjendje t’i rezistosh tundimeve dhe pritjes është një shenjë inteligjence, veçanërisht tek adoleshentët. Hulumtimet kanë zbuluar se njerëzit që janë më të zgjuar se mesatarja kanë vetëkontroll më të madh, veçanërisht në lidhje me dietën e tyre. Në fakt, vetëkontrolli është gjetur të jetë një nga mënyrat më të mira për të pasur një jetë të shëndetshme dhe sa më shpejt, aq më mirë.

Nuk mendoni se jeni shumë i zgjuar

8 Signs You’re Exceptionally Smart, Even If You Don’t Feel You Are

Efekti Dunning-Kruger sugjeron që njerëzit që kanë një aftësi më të ulët shpesh e mbivlerësojnë veten. Megjithatë, njerëzit me inteligjencë më të lartë as nuk i nënvlerësojnë dhe as nuk i mbivlerësojnë aftësinë e tyre. Njerëzit me nivele më të larta inteligjence janë më të vetëdijshëm për atë që nuk dinë dhe për rrjedhojë, nuk e shohin veten si veçanërisht të zgjuar.

Kjo është ndoshta diçka që e keni vënë re te individët me inteligjencë të lartë, të cilët nuk pretendojnë kurrë se dinë gjithçka dhe janë gjithmonë kuriozë dhe të gatshëm për të mësuar.

Kafshoni thonjtë

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Një studim i ri ka zbuluar se kafshimi i thonjve mund të mos jetë në të vërtetë një shenjë ankthi. Sipas hulumtimit, zakonet qetësuese si kafshimi i thonjve dhe marrja e lëkurës kanë të bëjnë me perfeksionizmin dhe ndjenjat tuaja të pakënaqësisë. Në fakt, duket se njerëzit që kanë prirje ekstreme perfeksioniste mund të lidhen me një inteligjencë më të lartë se ata që nuk i kanë.

Përtypni çamçakëz

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Përtypja e çamçakëzit duket se është e lidhur drejtpërdrejt me performancën më të mirë në testet e kujtesës, sipas një studimi. Kujtesa juaj, vëmendja dhe funksioni ekzekutiv dhe intelektual mund të rriten kur përtypni çamçakëz. Megjithatë, shkencëtarët kanë pasur disa vështirësi dhe mosmarrëveshje kur e kanë vërtetuar këtë, pasi mund të ndikojë edhe në performancën e detyrës.

Keni vetëm disa miq

8 shenja që tregojnë se jeni jashtëzakonisht të zgjuar, edhe nëse nuk e ndjeni se jeni

Njerëzit më të zgjuar besohet se kanë më pak miq dhe rrethe më të vogla shoqërore, sepse ata janë më të pavarur. Sipas teorisë së Savanës, në të kaluarën, njerëzit duhej të ishin në grupe më të mëdha për të gjuajtur dhe zgjidhur problemet së bashku. Megjithatë, në ditët e sotme, ne jemi më pak të varur, veçanërisht njerëz shumë inteligjentë, të cilët mund t’i zgjidhin vetë problemet e tyre./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button