Fuzionimi i ministrive paraqet problem edhe për stafin e ministrive.-Nëse brenda një viti nëpunësit civilë nuk ricaktohen në ndonjë post iu përfundon statusi

Fuzionimi i ministrive paraqet problem edhe për stafin e ministrive.-Nëse brenda një viti nëpunësit civilë nuk ricaktohen në ndonjë post iu përfundon statusi

Fuzionimi i ministrive jo vetëm që do të paraqesë problem për strukturimin e sekretarëve të përgjithshëm të ministrive, që dje me një vendim të qeverisë këta sekretarë dolën në listë tepricë, por edhe për pjesën tjetër të stafit, vlerësojnë organizata Çohu dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike. Në anën tjetër, ligji për shërbimin civilë të Kosovës, thotë se nëse brenda një viti nëpunësit civil nuk ricaktohen në ndonjë post, atëherë iu përfundon statusi i nëpunësit civilë. (Teksti- Donika OSMANI, kamera-Lulzim FANA)./21Media