Udhëheqësit e BE-së që përpiqen të arrijnë një marrëveshje mbi një fond të madh të rimëkëmbjes pas koronavirusit kanë hyrë në ditën e katërt të bisedimeve.

Raportohet se ka raportime të thella midis liderëve, të cilët po përpiqen të negociojnë marrëveshjen në të njëjtën kohë me buxhetin e ardhshëm afatgjatë të bllokut.

Disa shtete anëtare besojnë se paketa e propozuar prej 750 miliardë euro është shumë e madhe dhe duhet të vijë si kredi e ripagueshme, transmeton rtv21.tv.

Diskutimet do të rinisin sot në orën 12:00.

Të dielën në mbrëmje, presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel u kujtoi udhëheqësve se më shumë se 600,000 njerëz kishin vdekur nga virusi në të gjithë botën dhe ai shpresonte që “titulli nesër është që BE të ketë realizuar misionin e pamundur”.

Të hënën në mëngjes, numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara të koronavirusit ishte pothuajse 14.5 milionë në nivel global./21Media