​Elon Musk nuk është më njeriu më i pasur në botë

Pronari i Tesla-s, Elon Musk nuk është më njeriu më i pasur në botë.
Ai ia dha atë titull kryetarit dhe CEO-s të LVMH, Bernard Arnault në mbyllje të hënën, sipas Forbes.
Pasuria e Musk, e lidhur kryesisht me aksionet e Tesla-s, u nxit nga një rritje meteorike e çmimit të aksioneve të prodhuesit të makinave, i cili u rrit me më shumë se 1000% në dy vjet.
Investitorët kanë qenë gjithashtu të shqetësuar se kërkesa për makinat elektrike të kompanisë mund të ngadalësohet, pasi ekonomia dobësohet, kostot më të larta të huamarrjes dekurajojnë blerësit dhe kompanitë e tjera rrisin ofertat e tyre të automjeteve elektrike./21Media

Back to top button