​Gjarpri me dy koka është ende i fortë, pronari e “ushqen me forcë

Një gjarpër i lindur me dy koka është ende duke sfiduar shkencën pas shtatë muajsh.

Aden Johnson nuk e priste që gjarpri i tij i rrallë t’ia dilte pas daljes nga vezët të vazhdojë të jetë i fortë pas shtatë muajsh falë përkushtimit të tij

Johnson u zotua të bënte më të mirën për ta mbajtur gjarprin të gjallë dhe puna e tij e palodhur po shpërblehet pasi ai ndau një përditësim në YouTube, duke tërhequr mijëra shikime dhe komentesh.

Një shikues i magjepsur tha: “Kjo është e mrekullueshme që po bëjnë kaq mirë.” Ndërsa njëri shkroi: “Duhet të bëni një video të ushqyerjes dhe të shihni se cila kokë shkon së pari për vakt.”

Aden, i cili drejton ADJexotics me bazë në Wisconsin, u përgjigj: “Asnjë kokë nuk do të shkojë në të vërtetë për vakt. Unë duhet t’i ushqej me forcë këta djem.”

Një tjetër fanse komentoi: “Kujdesi dhe vëmendja që i kushtohet një kafshe të tillë është diçka që unë e admiroj”. Ndërsa njëri tha: “Duket sikur koka e majtë kontrollon trupin dhe e djathta është vetëm duke u ngjitur gjatë udhëtimit. Megjithatë, mund të gabohem.”

Aden u trondit vitin e kaluar kur nga vezët e gjarprit doli një me dy koka.

Zvarraniku i rrallë u çelë në korrik me shanse një në 100.000. Duhet të ishin binjakë, por embrioni nuk u nda, duke çuar në dy koka dhe një trup.

“Është gjallë dhe po lëviz, të dy kokat po marrin frymë. Dyshoj se do të mbijetojë, por ne do të vendosim një kafaz dhe ta shohim nëse mund ta mbajmë gjallë. E shihni se ai po tund bishtin, të dy kokat janë të gjalla, por ka probleme me lëvizjen dhe gjëra të tjera. Nuk e di cila kokë po bën çfarë,” tha ai.

Gjarpërinjtë e lindur me dy koka priren të kenë jetëgjatësi më të shkurtër, pjesërisht për shkak të vështirësive për të ngrënë.

Në Amerikë, gjarpërinjtë me dy koka mund të shiten për shumë para.

I pyetur nëse ishte mashkull apo femër, Aden u përgjigj: “Për momentin nuk jam i sigurt.”

Back to top button