Google do t’i mbajë në shtëpi punonjësit e tij të paktën deri në korrikun e vitit të ardhshëm për shkak të pandemisë së vazhdueshme të koronavirusit.

Kryeshefi Ekzekutiv, Sundar Pichai mori vendimin javën e kaluar pas debatit midis një grupi të brendshëm drejtuesish të lartë që ai kryeson, sipas Wall Street Journal.

Në një email për punonjësit, Pichai shkroi: Për t’iu dhënë punonjësve aftësinë për të planifikuar përpara, ne po e zgjasim punën tonë vullnetare globale nga opsioni i shtëpisë deri më 30 qershor të vitit 2021, transmeton rtv21.tv.

Google kishte thënë më herët se do të fillonte rihapjen e më shumë zyrave në nivel global që në qershor të këtij viti, por shumica e punonjësve të Google ka të ngjarë të punojnë nga shtëpia deri në fund të këtij viti.

Në fillim të këtij viti, disa gjigantë të teknologjisë njoftuan se ata do të lejojnë pjesën më të madhe ose të gjithë punonjësve të saj të vazhdojnë të punojnë nga shtëpia të paktën deri në fund të vitit 2020.

Në maj, Jack Dorsey, CEO i Twitter dhe Square, u tha punonjësve në të dy firmat se ata mund të vazhdojnë të punojnë nga shtëpia përgjithmonë, nëse ata vendosën ta bëjnë këtë.

Menjëherë pas njoftimit në Twitter, CEO i Facebook Mark Zuckerberg gjithashtu u dha punonjësve të tij mundësinë për të punuar nga shtëpia./21Media