Këto krijesa mund të gjenden poshtë tualetit tuaj, kështu mund t’i ndaloni

Nëse po pyesni veten pse insektet dhe dëmtuesit e tjerë bëjnë një vizitë në banjën tuaj, kjo është për shkak të gjithë lagështirës dhe kur po flasim për sediljen e tualetit, në veçanti, shumë njerëz nuk arrijnë ta pastrojnë atë vazhdimisht dhe në detaje. Shpëlarja nuk mjafton, pasi ka mbeturina dhe kjo është e mjaftueshme për të tërhequr të gjithë të ftuarit e gabuar.
Bright Side ka sjellur disa dëmtues që mund të zvarriten në shtëpinë tuaj përmes tualetit tuaj dhe se ka mënyra për të parandaluar që kjo të ndodhë.

1. Gjarpërinjtë

5 krijesa që mund të zvarriten nëpër tualetin tuaj dhe si t'i ndaloni ato
Gjarpërinjtë thjesht i duan vendet e freskëta, të lagështa dhe të errëta dhe kjo është arsyeja pse tubat e tualetit tuaj mund të jenë shumë intrigues për ta. Por, ajo që i shtyn atje në radhë të parë është kanalizimi që ka mbetje ushqimore me të cilat mund të ushqehen. Kur të kenë mbaruar me ushqimin në kanalizim, do të kërkojnë një rrugëdalje dhe tubat janë rruga më e lehtë dhe më e shpejtë. Megjithatë, nuk duhet të keni frikë nëse jetoni në një mjedis të ftohtë, pasi gjarpërinjtë do të hyjnë fshehurazi në tualete vetëm në vendet e ngrohta.
Zakonisht janë gjarpërinjtë e padëmshëm që zvarriten nëpër tuba, si gjarpërinjtë e kopshtit ose pemëve. Kjo për shkak se këta gjarpërinj janë më të hollë se ata helmues dhe mund të futen nëpër tuba. Edhe pse, disa anakonda janë shfaqur në tualetet e njerëzve në Amerikën e Jugut dhe Australi.

2. Minjtë

5 krijesa që mund të zvarriten nëpër tualetin tuaj dhe si t'i ndaloni ato
Ashtu si gjarpërinjtë, minjtë janë gjithashtu në ndjekje të vazhdueshme të ushqimit dhe tubacionet tona mund të jenë shumë tërheqëse për ta. Në shtëpitë ku tualeti dhe deponimi i plehrave përfundojnë në të njëjtat tubacione, minjtë kanë më shumë gjasa të gjejnë një mënyrë për të hyrë. Dhe për shkak se anatomia e tyre është shumë e përkulur, ata mund të notojnë nëpër tuba dhe të mbajnë frymën e tyre për minuta para se të kenë nevojë për ajër.
Pra, nuk është e rëndësishme vetëm të hidhni mbetjet e ushqimit në një qese plehrash, por gjithashtu të mos e hidhni kurrë ushqimin në tualet. Nëse nuk ka ushqim në tubacione, minjtë nuk do të kenë asnjë arsye të përpiqen të hyjnë në sistemin tuaj të kanalizimit. Gjithashtu duhet ta mbani gjithmonë të mbyllur kapakun e tualetit dhe ndoshta të instaloni një mbrojtës për miu. Kjo lejon që uji të dalë nga tubat sa herë që shpëlani, por asgjë nuk mund të dalë në drejtim të kundërt.

3. Merimangat

5 krijesa që mund të zvarriten nëpër tualetin tuaj dhe si t'i ndaloni ato
Me merimangat , gjërat bëhen pak më komplekse, pasi ato nuk mund të notojnë në tubacionet tuaja, por mund të shfaqen në banjën tuaj përmes një kalimi tjetër. Dhe kur të hyjnë, ndoshta do të ulen jashtë ndenjëses së tualetit. Vetëm vejushat e zeza do të zvarriten brenda në tualet dhe do të thurin rrjetën e tyre nga njëra anë në tjetrën. Por, kjo do të ndodhë vetëm në një tualet të jashtëm që nuk ka hidraulik dhe që nuk është i lidhur me një sistem kanalizimi.
Këtu lulëzojnë këto merimanga helmuese pasi ka shumë miza që mund t’i kapin për ushqim. Kjo është gjithashtu arsyeja pse duhet të kontrolloni gjithmonë sediljen tërësisht përpara se të përdorni një tualet jashtë shtëpisë. Merimangat, si e veja e zezë, e vetmuara kafe dhe merimanga endacak nuk do të kenë asnjë problem t’ju kafshojnë.

4. Hardhuca

5 krijesa që mund të zvarriten nëpër tualetin tuaj dhe si t'i ndaloni ato
Në Shtetet e Bashkuara Jugperëndimore, hardhucat që kalojnë nëpër tubat e tualetit janë një dukuri mjaft e zakonshme. Kjo sepse këto krijesa e duan ujin dhe përpiqen të gjejnë ushqim kudo që të munden. Kriketat dhe insektet e tjera (si mizat) mund të gjenden shumë në hidraulikun e tualetit tuaj nëse nuk mbahen mirë të pastër. Hardhucat që mund ta arrijnë këtë janë zakonisht mjaft të vogla saqë mund të futen nëpër tuba.

Si të parandaloni dhe të reagoni ndaj këtyre dukurive

5 krijesa që mund të zvarriten nëpër tualetin tuaj dhe si t'i ndaloni ato
  • Mbani tualetin tuaj të pastër: Kjo mund të tingëllojë e qartë, por me të vërtetë duhet ta pastroni tualetin tuaj shpesh dhe me kujdes. Pastruesit dezinfektues janë të përsosur për atë punë dhe nëse doni diçka më të lirë, mund të përdorni uthullën e verës së bardhë ose sodën e bukës . Ju gjithashtu mund të merrni një nga ata freskuesit që ngjiten në anë të tualetit dhe lëshojnë një erë të këndshme sa herë që e shpëlani.
  • Mbajeni të thatë: Shumica e dëmtuesve e duan lagështinë dhe kjo është arsyeja pse ata do të tërhiqen nga dyshemetë e lagura të banjës. Pra, është e rëndësishme të hiqni çdo ujë të ndenjur nga lavamani ose dyshemeja pasi të keni bërë dush. Nëse vëreni ndonjë rrjedhje në hidraulikun tuaj, telefononi menjëherë një teknik dhe rregullojini ato.
  • Pastroni tubat në mënyrë natyrale: Në një tas, shtoni pjesë të barabarta sheqer, ujë, uthull dhe 5-10 pika sapun enësh. Përziejini të gjitha këto së bashku dhe derdhni në tualet ose në lavamanin tuaj të banjës. Ju gjithashtu mund të derdhni pak ujë të valë në tualet.
  • Telefononi një kompani për kontrollin e dëmtuesve: Nëse nuk keni kohë ose guxim të merreni vetë me dëmtuesit, telefononi profesionistët dhe lërini të përdorin pastrues të rëndë. Pasi të jetë bërë kjo, herë pas here mund të hidhni ujë të përzier me një zgjidhje pastrimi në kanalin e kanalit për t’u siguruar që asnjë dëmtues nuk do të ngjitet në tualet./21Media
Back to top button