Këto ushqime nuk duhet t’i ruani kurrë së bashku

Megjithëse disa produkte mund të bashkohen shumë mirë, ato në fakt nuk mund të bashkëjetojnë kur bëhet fjalë për ruajtjen.
Disa ushqime lëshojnë etilen, i cili është një gaz që i pjek prodhimet e tjera para kohe. Ka edhe produkte që janë të ndjeshme ndaj gazit dhe mund të dëmtohen më shpejt nëse ekspozohen ndaj tij. Kjo është arsyeja pse disa ushqime duhet të shmangin njëra-tjetrën me çdo kusht.
Bright Side shpjegon se cilat fruta dhe perime duhet të qëndrojnë larg njëri-tjetrit./21Media

1. Mollët dhe karotat

2. Kastravecat dhe domatet

3. Qepë dhe patate

4. Banane dhe avokado

5. Pjeshkë dhe banane

 

Back to top button