​Ministri gjerman i financave përballet me humbjen e imunitetit parlamentar

Ministri gjerman i Financave, Christian Lindner po përballet me humbjen e imunitetit të tij parlamentar për shkak të një video-fjalimi të politikanit në emër të një banke, e cila nga ana tjetër dyshohet se financoi blerjen e shtëpisë së tij, raportoi të dielën e përditshmja Tagesspiegel.
Sipas raportit, departamenti i korrupsionit i Zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm të Berlinit po shqyrton aktualisht heqjen e imunitetit të Lindner.
Në video, Lindner flet një përshëndetje ministrore për një bankë private në Karlsruhe në shtetin gjerman të Baden-Wurttemberg, sipas raportit.
Sipas pretendimeve, Lindner thuhet se ka fshehur faktin se ai vetë ka financuar shtëpinë e tij përmes asaj banke, siç thuhet BBBank.
Tagesspiegel tha se ai madje i kishte dhënë një tjetër kredi pas përshëndetjes. Politikani kërcënohet jo vetëm me heqjen e imunitetit, por edhe me procedim penal për përfitim.
Lindner ka mohuar një lidhje midis kredisë së tij të shtëpisë dhe përshëndetjes së ministrit, raportoi gjithashtu Tagesspiegel.
Politikani tha gjithashtu se nuk kishte asnjë detyrim për të zbuluar marrëdhëniet e biznesit privat me bankën në ministri.

Back to top button