Ministri i Energjisë: Bullgaria dhe Greqia do të nënshkruajnë memorandumin për gazsjellësin Aleksandoupolis-Burgas

Një memorandum mbi projektin për tubacionin e naftës midis Aleksandropolis dhe Burgas do të nënshkruhet shumë shpejt, tha të shtunën ministri në detyrë i Energjisë, Rosen Hristov.
Ai vizitoi Greqinë, ku mori pjesë në inaugurimin e një projekti për një termocentral me gaz në Aleksandropolis. Ministri Hristov bisedoi me homologun e tij grek, Kostas Skrekas.
I pranishëm në inaugurim ishte kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis.
“Kriza energjetike në Evropë kërkon bashkëpunim edhe më të ngushtë dhe përpjekje të përbashkëta mes Bullgarisë dhe Greqisë. Ne jemi partnerë në shumë projekte dhe politika. Greqia është partnere e Bullgarisë për shkak të vendndodhjes së saj dhe pikëpamjeve të përbashkëta se si të zhvillohet energjia në rajon”, tha Hristov.
Ai përmendi bashkëpunimin midis Bullgarisë dhe Greqisë në miratimin e politikave të BE-së për mbështetjen e tregut të gazit natyror.
BTA kujton se më 4 janar qeveria e përkohshme miratoi dy memorandume mirëkuptimi midis Bullgarisë dhe Greqisë, të cilat do t’i lejojnë të dy vendeve të avancojnë bashkëpunimin energjetik. Sipas dokumentit të parë, të dy vendet pritet të bashkëpunojnë në vlerësimin e qëndrueshmërisë së tubacionit të naftës midis Aleksanroupolis dhe Burgas.

Back to top button