Nagavci: Ka lëshime teknike e shkencore në tekstet shkollore

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit. Arbërie Nagavci ka deklaruar sot se ende ka lëshime teknike e shkencore në tekstet shkollore.

Në prezantimin zyrtar të fillimit të procesit të rishikimit të teksteve shkollore nga Instituti EdGuard dhe Ministrisë së Arsimit, Nagavci ka thënë se rezultatet e testeve ndërkombëtare kanë qenë këmbana e fundit për përmirësim.

“Ka qenë një nga prioritet tona që të sigurohemi qe të kemi tekste shkollore cilësore për nxënësit tanë. Qe dy vite kemi filluar tekstet e mësimit alternativ. Cilësia e teksteve janë përcjell me sfida të shumta. Akoma ka vend për përmirësim, ka raportime nga prindërit, mësimdhënësit për lëshime te ndryshme. Qofshin të atyre teknike, por edhe shkencore”, ka thënë Nagavci.

Drejtori i Institutit EdGuard, Rinor Qehaja është shprehur se në fazën e parë, procesi i rishikimit do të bëhet për tekstet shkollore në Gjuhë shqipe dhe Matematikë, në klasën 1 deri në 9.

Back to top button