Ofrohet punë praktike për 10 mijë të rinjë

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve e Kosovës në bashkëpunim me UNICEF-in do të mundësojë punën praktike për 10 mijë të rinjë. Kështu tha ministri, Hekuran Murati, në tryezën e diskutimit lidhur me mundësitë e angazhimit në punë praktike të të rinjve, përmes platformës Kosovo Generation Unlimited.
Puna praktike do të ofrohet për të rinjtë që janë pjesë e rrjetit “CSR Kosova” përmes bashkëpunimit me biznese dhe organizata tjera.
“Punësimi i dinjitetshëm është prioritet kyç i kësaj Qeverie, me fokus të veçantë punësimi i të rinjve”, ka thënë Murati.
Kordinatorja për Zhvillim e Kombeve të Bashkuara, Ulrika Richardson, u shpreh se ndryshe nga vendet e tjera të Evropës, Kosova ka një popullsi të re, e cila mund të bëhet motor për zhvillimin e qëndrueshëm të vendit.
“Kosovo Generation Unlimited do të ju ofrojë të rinjve një qasje dinamike për t’u aftësuar profesionalisht, si në aspektin e punës praktike ashtu edhe në zhvillimin e aftësive të buta”, tha ajo.
Gjatë kësaj tryeze u prezantua modeli trepalësh i bashkëpunimit në mes të MFPT-së, Unicef dhe Rrjetit CSR për bashkëpunim në kuadër të Generation Unlimited për dy vjetët e ardhshme. Ky bashkëpunim sipas Ministrisë së Financave do të kontribuojë në praktikat më të mira në promovimin e punësimit dhe fuqizimit të të rinjve për zhvillimin e aftësive dhe përvojës së punës, duke përfshirë punën praktike dhe mentorimin./21Media

Back to top button