Rafuna: Sot nga Serbia do të kërkojmë heqjen e barrierave për mallrat e Kosovës

Sot, në Shkup në takimin e Odës Ekonomike të Kosovës dhe asaj të Serbisë, Kosova do të kërkojë heqjen e barrierave që Serbia për vite të tëra ka vendosur ndaj prodhimeve “Made in Kosova”.

Kështu tha kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna

“Takimi mbahet me ndërmjetësimin e Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut, por të pranishëm do të jenë edhe zyrtarët e Komisionit Evropian edhe zyrtarë të Qeverisë gjermane që janë edhe themelues të Iniciativës në kuadër të Procesit ë Berlinit” tha Rafuna, i cili ka lavdëruar rolin e Maqedonisë së Veriut.

Ai tha se të mërkurën në Shkup është pritur në takim nga presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski.
Në Shkup po zhvillon takimi i rregullt i Bordit Menaxhues i Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor. Bordi i këtij mekanizmi të themeluar në kuadër të Procesit të Berlinit, nga shkurti i këtij viti udhëhiqet nga Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, i cili ka marrë kryesimin e radhës nga Serbia.

Forumi Investues i Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor, siç dihet është krijuar në kuadër të Procesit të Berlinit dhe mbikëqyret nga zyrtarët e lartë të Qeverisë gjermane dhe ata të Komisionit Evropian.

Takimi që ka filluar dje dhe vazhdon edhe sot, është i rregullt, thotë në intervistë për Radio Kosovën kryesuesi i Bordit Menaxhues i Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor, Lulzim Rafuna.

Back to top button