Trump u bëri thirrje mbështetësve të armatosur që të sulmojnë Kongresin

Donald Trump e dinte se mbështetësit kishin armë kur u kërkoi atyre të sulmonin Kongresin Amerikan për të përmbysur rezultatin e zgjedhjeve, thotë ish-ndihmësi i Shtëpisë së Bardhë.
Ish-ndihmësi dëshmoi në komitetin që hetonte trazirat e 6 janarit se Trump dhe punonjësit e tij të lartë e dinin për potencialin e dhunës, transmeton rtv21.tv.
Por një tubim i planifikuar, për të cilin avokati Rudy Giuliani tha se do ta bënte Trump “të dukej i fuqishëm”, vazhdoi.
Trump kërkoi gjithashtu t’i bashkohej marshimit drejt Kongresit Amerikan.
Në një seri dëgjimesh publike, komiteti i 6 janarit ka kërkuar të lidhë ish-presidentin drejtpërdrejt me përpjekjet për të penguar Kongresin të certifikojë rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020.
Seanca e gjashtë – e njoftuar me ngut me atë që komiteti tha se ishte për shkak të zbulimit të provave të reja – u mbështet në dëshminë e Cassidy Hutchinson, punonjësja kryesore e shefit të shtabit të Trump, Mark Meadows./21Media

Back to top button