U aprovua rezoluta për nisjen e hetimeve për krime lufte në Ukrainë

Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut ka miratuar një rezolutë për nisjen e një hetimi kundër forcave ushtarake ruse të akuzuara për abuzim.

33 anëtarë kanë vituar pro, 12 abstenime dhe dy vota kundër (nga Kina dhe Eritrea).

Rusia është pezulluar nga Këshilli muajin e kaluar dhe ka zgjedhur të mos i bashkohej seancës si vëzhguese, shkruan BBC./21Media

Back to top button