Ura e Gurit në Vushtrri ndër të paktat ura pa lum

1 min read

 

Një nga atraksionet kryesore të Vushtrrisë është Ura e Gurit. Ura e gurit e cila është ndërtuar në shekullin II-III dhe i përket kohës së perandorisë romake. Kjo urë është ndër të paktat ura pa lum, pasi dikur kalonte Sitnica.

Ura e Gurit dikur shërbente si urë lidhëse mes qytetit të Vushtrrisë dhe shumë fshatrave përreth./21Media