Zelensky i shkarkon edhe disa zyrtarë të lartë ukrainas

Presidenti ukrainas ka bërë një goditje të mëtejshme ndaj zyrtarëve të lartë, disa javë pasi shumë zyrtarë qeveritarë u shkarkuan.

Guvernatorët e Luhansk, Odesa dhe Khmelnytskyi u shkarkuan të gjithë.

Në njoftim nuk është dhënë asnjë arsye nga përfaqësuesi parlamentar i qeverisë.

Volodymyr Zelenskyy ka udhëhequr një “aksion pastrimi” brenda qeverisë së tij për të luftuar korrupsionin.

Kjo është pjesë e ofertës së tij që Ukraina të anëtarësohet në BE, pasi blloku ka thënë se ai duhet të merret me korrupsionin brenda qeverisë që të jetë në gjendje të anëtarësohet.

Back to top button