Kjo është arsyeja pse personazhet e Disney rrallë kanë nëna

Shumica e familjeve janë të paplota në universin e Disney-t. 
Megjithëse filmat e Disney-t pëlqehen gjerësisht nga audienca e tyre me historitë e tyre të bukura që të ngrohin zemrën, është e lehtë të vërehet se shumica e familjeve janë të paplota dhe se nënat nuk janë të pranishme.
Bambi, Hirushja dhe Belle, nga Beauty and the Beast ose nuk kanë ose humbasin nënat e tyre në fillim të tregimit. Për shkak të kësaj, personazhet janë rritur nga baballarët e tyre. 

Nëse mendoni se kjo është thjesht një rastësi, atëherë gaboheni. Edhe këta personazhe rastësisht po shtyhen në situata të vështira të vazhdueshme dhe ka një arsye pse.
Producenti, Don Hahn tha se filmat e Disney-t kanë të bëjnë me rritjen. Një arsye është praktike sepse filmat janë 80 ose 90 minuta dhe filmat e Disney-t kanë të bëjnë me rritjen.
”Ata janë për atë ditë në jetën tuaj kur ju duhet të pranoni përgjegjësinë”, tha ai.

Lista e personazheve që duhej të rriteshin ende vazhdon. Anna dhe Elsa nga Frozen , Lilo ( Lilo & Stitch ), Rapunzel ( Tangled ), Aurora ( Bukuroshja e Fjetur ), Aladdin dhe Jasmine ( Aladdin ), Ariel ( Sirena e Vogël ) dhe Borëbardha ( Borëbardha dhe Shtatë Xhuxhët ).
Hahn jep edhe një shpjegim tjetër përse personazheve të Disney-t u mungojnë nënat e tyre.

Në këtë rast, është një teori që lidhet me krijuesin e saj, Walt Disney. Historia lidhet me blerjen e një shtëpie nga Disney për prindërit e tij në vitet 1940 dhe më vonë pasi humbi nënën e tij në një aksident tragjik për shkak të një furre. Hahn shprehet se për shkak të këtij aksidenti të tmerrshëm, kjo mund të jetë një arsye pse personazheve u mungon edhe nëna e tyre./21Media
Back to top button