NASA shtyn lansimin e raketës SLS

E paraparë për lansim në fillim të vitit 2018, shtyhet përsëri

Agjencia amerikane e hapësirës NASA ka shtyrë deri në vitin 2019 lansimin e parë të raketës së re SLS, e cila do të vendosë në orbitën lunare të vendosë kapsulën Orion.

Lansimi i parë i Space Launch System (SLS) NASA e kishte planifikuar për nëntor të vitit 2018, por planet janë shtyrë për shkak të problemeve teknike në zhvillimin e SLS dhe Orion, si dhe për shkak të dëmtimit të materialit nga tornado që ia kishte shkaktuar fabrikës së raketës në New Orleans.

Versioni i parë i raketës pritet të ketë aftësi për ngritje në orbitën e Tokës me peshë prej rreth 77 tonë, ndërsa në versionet tjera pritet që SLS do të mund të bartë në orbitë dyfish më shumë ngarkesë

Artikuj të ngjashëm

Shikoni Gjithashtu
Close
Back to top button
close button