Kështu bëhet e ditur në raportin e grupit të punës të Agjencisë së OKB-së për siguri të ushqimit

Kështu bëhet e ditur në raportin e grupit të punës të Agjencisë së OKB-së për siguri të ushqimit

Sudani Jugor nuk klasifikohet më si shtet në të cilin mbretëron uria, edhe pse pritet që 45.000 njerëz në rajonet El Vahda dhe Jonglej të vazhdojnë të jetojnë në kushte buzë urisë dhe situata edhe më tej është kritike, thuhet në raportin e grupit të punës të Agjencisë së OKB-së për siguri të ushqimit, transmeton Reuters.

Siç transmeton AFP, definicioni gjithëpërfshirës teknik i urisë nuk mund të zbatohet më në Sudanin Jugor.