Zyrtarja e Lartë e USAID-it: Normalizimi i raporteve Kosovë-Serbi mënyra më e mirë që do t’i ndihmojë Kosovës

(Lajm i përditësuar)

Ndihmësadministratorja e USAID-it, Erin E. McKee ka thënë se normalizimi i raporteve në mes të Kosovës dhe Serbisë me njohjen e ndërsjellë në qendër, është mënyra më e mirë për të ndihmuar Kosovën në rrugën e saj të integrimit evropian dhe euroatlantik.

“Normalizimi i raporteve në mes të Kosovës dhe Serbisë me njohjen e ndërsjellë në qendër, është mënyra më e mirë që do t’i ndihmojë Kosovës t’i përmirësojë raportet e saj me vendet fqinje dhe në këtë mënyrë rrjedhimisht edhe të zë vendin e vet në mesin e vendeve të tjera në kuadër të integrimeve evropiane dhe euroatlantike. Pra, ne do të jemi këtu për të gjitha vendet e rajonit, për Kosovë, edhe për Serbi, që të krijojmë një mjedis që të rinjtë nuk do ta shohin të ardhmen jashtë atdheut të tyre por do të shohin të ardhmen e në vendin e tyre u do të rrinë do të ndërtojnë biznese e familje”, ka thënë ajo.

Osmani: USAID ka bërë punë të madhe në Kosovë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka pritur sot në takim ndihmës administratoren e USAID-it, Erin E. McKee.

Pas takimit, presidentja Osmani ka thënë se USAID ka bërë punë të madhe në Kosovë dhe një bashkëpunim i tillë do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Osmani ka thënë se ka kërkuar mbështetje edhe në luftën e dhunës mbi baza gjinore për çka ka theksuar se ka marrë mbështetje.

“Prania e rëndësishme e USAID-it këtu dhe vizita sot nuk janë vetëm një shembull i partneritet të fortë në mes dy vendeve, por tregon faktin që Kosova mbetet vend me potencial të madh, ekonomi në rritje e demokraci të avancuar”, ka thënë Osmani.

Ajo ka shtuar se USAID-i ka qenë forcë shtytëse edhe katalizator i ndryshimeve pozitive në vendin tonë, në veçanti në demokraci, sundimin e ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Ndërsa Erin E. McKee ka thënë se do të vazhdojnë mbështetjen për Kosovën në zhvillimin e një gjyqësori të paanshëm.

“USAID-i do të vazhdojë të ndihmojë zhvillimin e një gjyqësori të drejtë dhe të paanshëm, dhe do të ndikojë në zvogëlimin e nivelit të korrupsionit dhe forcimin e sundimit të ligjit. Synojmë t’iu mundësojmë të rinjve të realizojnë potencialin e tyre dhe të ndërtojnë një të ardhme që ata dëshirojnë ta shohin në Kosovë”, ka thënë ajo.

McKee ka folur edhe për normalizimin e raporteve Kosovë-Serbi, duke thënë se njohja e ndërsjellë në qendër është mënyra më e mirë që Kosovës do t’i ndihmojë t’i përmirësojë raportet me vendet fqinje dhe të zë vendin e vet në mesin e vendeve të tjera në kuadër të integrimeve.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button